Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Служба захисту економіки інформує: результат роботи енергетиків Херсонщини за перший місяць 2021 року

February 1, 2021

Завершився перший місяць нового року, тож час підвести підсумки.

Протягом січня 2021 року фахівці АТ «Херсонобленерго» провели 396 рейдів та склали 149 актів про Порушення правил роздрібного ринку електричної енергії.

За цей час через недобросовісних громадян було відключено більше 400 тисяч споживачів. Непередбачувані ситуації, коли зненацька в будинках зникає електроенергія, можуть бути спровоковані, як непогодою, так і протиправними діями з боку сторонніх осіб.

Енергетики завжди намагаються якнайшвидше ліквідувати наслідки таких пригод і відновити енергопостачання в оселях споживачів. Зазвичай від відключення до оновлення світла – лічені хвилини, але інколи трапляються надскладні ситуації з серйозними технічними пошкодженнями, які потребують більше часу для усунення проблем.

Окрім споживачів, які зазнають незручностей через порушників, також і Товариство зазнає збитків. З початку року зловмисники нанесли шкоди на 6 904 868 гривень.

Січень – суворий місяць зими, ожеледиця, снігопад та інші природні умови додають праці енергетикам, лише за останній тиждень січня сталось 655 аварійних відключень.

Також до прикладу ситуації, коли аварійні відключення трапляються через неуважність горе-водіїв.

Так, в смт Каланчак водій автомобіля Mitsubishi Lancer збив електроопору. Як наслідок – 48 домоволодінь цього населеного пункту залишилися без електроенергії.

Ще один безвідповідальний кермувальник в смт Чаплинка на, поки що невстановленому, транспортному засобі пошкодив майно АТ «Херсонобленерго» — підбив електроопору. Поки енергетики ліквідували наслідки аварії – 36 споживачів тимчасово були без електропостачання.

Обидва випадки розслідують правоохоронці.

Фахівці Товариства нагадають, що такі аварійні відключення непідконтрольні енергетикам. Прикро, що споживачам доводиться зазнавати незручностей від безвідповідальних дій сторонніх осіб.

Всього за минулий тиждень через аварійні ситуації було знеструмлено понад 107 тисяч споживачів.

Окрім цього спеціалісти Товариства під час проведення рейдових перевірок виявили порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії, про що складено 54 відповідних Акта загальною сумою нарахувань на 1 842 753 гривень.

Недобросовісні споживачі натворили лиха в Каховському та Скадовському районах.

В Скадовському районі в селі Новокиївка троє побутових споживачів вирішили зекономити на оплаті за електропостачання, тому вдались до нахабних дій, шляхом самовільного підключення до електромережі та безобліково споживали електроенергію.

Як наслідок, за складеними актами, «економісти» мають відшкодувати завдані збитки у загальній сумі понад 67 тисяч гривень.

Та через такі свавільні дії деяких недобросовісних громадян, зазнає збитків не тільки Товариство, але й страждають добропорядні споживачі.

АТ «Херсонобленерго», як і раніше, звертається до громадян з проханням відповідально споживати електричну енергію. Не вдаватися до протиправних дій та сумнівної економії.

Нагору